+31 88 1269 300 info@tpex.com

TPEX verbindt zich als participant aan DGBC

Het participantennetwerk van DGBC is uitgebreid met TPEX. Het Amsterdamse bedrijf is een zogenoemd Building Operations Center, het biedt continue ondersteuning en inzicht in beschikbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en het well-being van de gebruiker.

Daarmee kan de organisatie gebouweigenaren helpen om naast het keurmerk BREEAM-NL voor nieuwbouw, ook een BREEAM-NL In-Use keurmerk te behalen. Robert Rosier van TPEX stelt zijn organisatie voor.

Strategische doelen

Het zogenoemde Building Operations Center richt zich op het management van strategische doelen van gebouwen, infrastructuren en andere assets. Denk daarbij aan doelen zoals beschikbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en de wellbeing van de gebruiker. Rosier vertelt hoe dat in de praktijk eruitziet: “Wij coördineren de technische partijen (onderhoudspartijen) om enerzijds binnen de gestelde doelen de werkzaamheden uit te voeren, maar ook anderzijds werkzaamheden anders uit te voeren in de voorliggende periode en daarmee betere prestaties te kunnen halen op de strategische doelen.”

Hoog in het vaandel

Sommige onderdelen volgen we continu via het gebouwbeheersysteem, andere periodiek met een vaste (jaar) agenda. Wij denken dat de In-Use certificering daarmee beter bereikbaar wordt voor gebouweigenaren.”

Toegankelijker

TPEX wil zich richten op bedrijven die het BREEAM-NL certificaat voor Nieuwbouw hebben gehaald en moeite hebben om dit door te zetten naar een In-Use fase. “Door gebruik te maken van een best-of-breed-aanpak voor de implementatie van de In-Use fase, zijn wij ervan overtuigd dat iedere asset met ons Operations Center, standaard 55% van de credits behaalt. Met name binnen beheer en gebruik. Hiermee willen we de In-Use fase toegankelijker maken. Dat willen wij doen door eerst de In-Control methode te definiëren en het liefst samen met DGBC een werkgroep daaromheen te vormen van property managers die dezelfde uitdaging hebben”, besluit Rosier.

 

Bron: Dutch Green Building Council 2 apr 2019
https://www.dgbc.nl/nieuws/tpex-verbindt-zich-als-participant-aan-dgbc-1534

TPEX International

Contact information

Address
Barbara Strozzilaan 101
1083 HN Amsterdam

Phone
+31 88 1269 300

Email
info@tpex.com

Interested? Let us help you further

Feel free to contact us for an initial meeting or no-obligation information.